Klokkenmaker- restauratie van antieke Friese staart en Stoel klokken rijks erkend , met eigen schildersatelier.Nieuwe Friese klokken handgemaakt! in opdracht #Friese staart en stoelklokken#klokkenmaker in Joure.

"wij Bouwen nog handgemaakte nieuwe Friese staart en stoelklokken geheel naar wens!U kunt ons bedrijf tijdens openings tijden bezoeken voor vrijblijvende reparatie en restauratie offerte, of kom gewoon kijken in onze werkplaats en schilders artelier!Restauratie Stoelklokken en staartklokken .Rijkserkend klokkenmaker in Joure.

Vanaf het begin van de 18e eeuw zijn er Friese stoelklokken gemaakt. Eerst eenvoudig van uitvoering met een vlakke kast. In de tweede helft van de 18e eeuw is de eerste Friese staartklok gemaakt. De stoelklok moest toen concurreren met de staartklok en daarom is de stoelklok steeds meer "versierd". Een Friese klok was de klok van deze streek maar is in de loop der jaren verspreid en geliefd in de gehele wereld. Joure is bekend geworden door zijn beroemde klokkenmakers. Dat is nog zo, want in de Jouster Klokkenmakerij werken nog steeds echte klokkenmaker-ambachtslieden die hun vak verstaan. Gelukkig voor hen zijn er ook nog altijd veel mensen die de friese klok waarderen om zijn degelijkheid, zijn vormgeving en de rust die ervan uitgaat. Ook in deze moderne tijd past een friese klok in elk interieur. Ook kunnen wij  zeer moderne fabrieks klokken leveren.

 

"Reparatie of restauratie van uw klok is een kwestie van vertrouwen"

Tel:0513-414104

Email: jouster@xs4all.nl 

Onze catalogus kunt u hier downloaden

DENKT U WEER OM HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE IN ONS BEDRIJF , DIT VOOR UW EN ONZE VEILIGHEID!

Ook is het erg druk momenteel met restauraties dus een langere wachttijd helaas voordat uw klok weer klaar is!!

Hier kunt u een kijkje nemen in de Jouster Klokkenmakerij: