Klokkenmaker-Restauratie van antieke Friese staartklokken en stoelklokken

Restauratie/reparatie  van Friese staart en stoelklokken.

 

Restauratie van uw antieke klok is een kwestie van vertrouwen. Wij zijn gespecialiseerd in de restauratie van antieke klokken en hebben daarvoor een Rijkserkenning gekregen. 

Het hart van de klok is het uurwerk, waar in de loop der jaren slijtage in op is getreden. Wij restaureren het uurwerk door de ruimte eruit te halen zodanig dat de klok weer een generatie kan lopen. 

Wanneer een antieke klok gerestaureerd moet worden dan is er vaak ook schade aan het houtwerk, de wijzerplaat of de houten beeldjes. Wij kunnen alles in eigen bedrijf, de kast restaureren, de kunstschilder kan de wijzerplaat restaureren en de houtsnijder eventueel de antieke beeldjes! Veel antieke klokken zien er slecht uit omdat het vroeger een gebruiksartikel was en wij nu een antieke klok aan de wand hebben omdat we het mooi vinden of er mooie herinneringen aan hebben. U krijgt voordat we aan de restauratie beginnen altijd van te voren vrijblijvend prijsopgave! Na restauratie krijgt u 10 jaar garantie op het uurwerk, instructies en olie voor het onderhoud van uw klok en een beschrijving daarvan.

 

Reparatie

Ieder mens is uniek en dat geldt ook voor klokken.

In ons ambachtsbedrijf worden ALLE SOORTEN KLOKKEN VAN COMTOISE TOT PENDULE KLOKKEN GEREPAREERD, want in elke klok komt slijtage als hij loopt en slaat. Meestal begint dat met het niet meer willen lopen, soms wil de klok niet meer slaan of gaat steeds van slag. Bijna elke klok kan gerepareerd worden. U krijgt van te voren een vrijblijvende prijsopgave. 

Na reparatie krijgt u 2 jaar garantie op het uurwerk.